Menu

De verwachtingen meer dan waargemaakt!

Maandag 27 mei 2024

Gezien de vele positieve reacties bij een eerder optreden van het Cello Octet Amsterdam zijn de acht musici opnieuw uitgenodigd voor een concert met hun programma “West of the Moon”. En we werden niet teleurgesteld. Heel bijzonder: Alle muziekstukken zijn gemaakt door nog levende componisten en ook speciaal gecomponeerd voor een octet.

“Sad Melody 1” van Kate Moore ontketent met minimale middelen grootse emotionele klankpanorama’s van traag verschuivende patronen en hypnotiserende inkijkjes.

“Vol de Nuit”, gecomponeerd door de Syrische klarinettist Kinan Azmeh, die tijdens zijn vele vluchten over de wereld geïnspireerd werd door muziek die hij tijdens zijn reizen beluisterde. De vier stukken geven de “Sunrise”, “Rebellion”, “Soil” en “Hymn of the nightfall” weergaloos weer.

Bij “Symphony for eight” heeft het Octet de vrije hand gekregen van Philip Glass om het stuk te bewerken. Dit is geresulteerd in een levendige versie, waarbij de spanning werd opgevoerd. Iedereen speelt zijn eigen deel, maar alles vormt toch één geheel.

Arvo Pärt heeft het indrukwekkende stuk “Da pacem Domine” geschreven naar aanleiding van de treinaanslag in Madrid in 2004.

Het requim-achtige stuk “Silouan’s Song” noemt de componist zelf zijn meest schrijnende stuk. Het spel wordt tussentijds steeds overgenomen met een stilte, wat een bijzondere sfeer geeft.

Met “The mediterranean dances” van Theo Loevendie met exotische Turkse en Spaanse volksmuziek werd het prachtige concert afgesloten.

Nieuwsoverzicht

Contact

Vragen? Neem gerust contact met ons op!

info@concertpodiumsoest.nl

Sociale Media

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief