Menu

Ernst Daniel Smid in concert - Als je overmorgen oud bent

Zondag 14 juli 2024

Op 23 juni jl. werd het laatste concert van het seizoen 2023 – 2024 in het Openluchttheater Cabrio gegeven. Ernst Daniel Smid trad samen met zijn dochter Coosje en vaste pianist Henk Ruiter op met het programma Als je overmorgen oud bent.

Diederick Ensink, die de sopraan Céline Janssen verving, bleek een muzikale alleskunner te zijn. Naast dat hij veel verschillende instrumenten bespeelt, wist hij als uitmuntende zanger de bezoekers enthousiast aan het zingen te krijgen.

Het publiek dat in groten getale aanwezig was, werd tijdens het concert niet teleurgesteld. Bijzonder en uniek was dat de kleinzoon van Ernst Daniel Smid (zoontje van Coosje) voor het eerst zijn opa hoorde zingen tijdens een concert!

Onder een stralende zon passeerden veel bekende songs, waarin vooral de thema’s ‘liefde’ en ‘familie’ werden belicht. Met liefde als terugkerend fenomeen en onuitputtelijke inspiratiebron. Liefdevolle herinneringen zijn kostbaarder dan diamant of goud.

Dit kwam vooral tot uiting in de muziek, Ik zou je het allerliefste in een doosje doen; Mijn opa; Mag ik dan bij jou tot Als de liefde niet bestond.

Henk Ruiter, al meer dan 25 jaar de vaste pianist van Ernst Daniel Smid, gaf een prachtige improvisatie van muziek van Gerswhin.

Diederick Ensink had een heel gevoelig lied voor en over zijn moeder geschreven; iedereen luisterde ademloos.

Het concert werd afgesloten met de songs Laat me en We zullen doorgaan van Ramses Shaffy, waarbij de stem van Ernst Daniel Smid weer als vanouds klonk.

Het was een prachtig zomerconcert in de buitenlucht waarmee het Concertpodium Soest het seizoen 2023-2024 afsloot.

Op zaterdagavond 28 september 2024 starten we ons jubileumjaar in De Rank met een concert van Carel Kraayenhof en Marietta Petkova. Kaarten voor dit concert en ook voor de overige concerten in het seizoen 2024 – 2025 zijn al te verkrijgen via de website.

Nieuwsoverzicht

Contact

Vragen? Neem gerust contact met ons op!

info@concertpodiumsoest.nl

Sociale Media

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief